Nya ridstövlar

När det är dags att beställa nya ridstövlar så vill vi vara ditt självklara val. Våra leverantörer symboliserar hantverk, hög kvaltitet och unik design.

Våra Leverantörer

Våra stöveltillverkare är Alberto Fasciani eller Sergio Grasso – två italienska varumärken som tillverkar stövlarna för hand i Italien. 

Alberto Fasciani arbetar med två material, först och främst deras exklusiva kalvläder som ger hållbara och vackra ridstövlar. Men också Custo, en nytänkande material som är lite mer flexibelt än läder, mycket mer vattentåligt och dessutom mer prisvärt. Alberto Fasciani har sedan en mängd olika varianter som lämpar sig för olika discipliner. 

Sergio Grasso arbetar främst med kalvskinn men har otroligt välarbetade sulor i sina stövlar. Modellen Walk & Ride är som en gymnastiksko – tillverkad för att gå i under längre tid vilken gör den väldigt bekväm.

Att beställa hos oss

När du hittat en stövel som faller dig i smaken så går det fint att lägga en beställning i vår e-handel. Köpet är ännu inte bindande!

Så fort din beställning nått oss så kontaktas du av vår kundtjänst. Du får instruktioner om hur du mäter ditt ben och återkommer med dina mått och skostorlek. 

Vi matchar dina mått med stöveltillverkarnas storlekar och återkommer med ett stövelmått som passar just ditt ben. Vi konsulterar alltid med stöveltillverkarna dessutom för vi vill vara 100% säkra på att din nya stövel ska passa. 

När du känner dig nöjd med behandlingen av din order godkänner du och vi skickar beställningen till Italien – din stövel börjar tillverkas!

Specialbeställningar

Ibland hittar vi inte en storlek som passar dina mått. Då kan oftast tillverkarna anpassa stövlarna för en avgift så att dom passar just dina mått. 

Det går även utmärkt att beställa en ridstövel helt efter dina egna mått – från fot till skaft. För uppgifter kring detta ber vi dig att skicka ett mail så hjälper vi gärna till. 

Byta färg, topp eller tå på dina ridstövlar – oftast går detta att göra utan att nån skillnad görs på priset. Var inte rädd för att fråga eller kom med förslag!

Lycka till med dina nya stövlar!

Några favoriter: