Groomingtips för Ryttare & Häst

Groomingtips för ryttare & häst – Bra tips samlade på ett ställe. Vi vet hur svårt det kan vara, att få sin häst i perfekt skick för utställning eller tävling. Så mycket ska stämma, efter månader av träning och förberedelser, för just den där dagen. Vi hjälper Er med några smarta tips som inför utställningsdagen eller tävlingsdagen.

För att kunna visa hästen från sin bästa sida krävs två faktorer som inga groomingprodukter kan slå – För det första så måste hästen eller ponnyn vara i ett gott hull, inte för fet och absolut inte för smal. Är hästen i ett bra hull så framhävs alla linjer såsom hals, bål och kors från sin bästa sida. Den andra faktorn hänger förstås ihop med den första – Högsta kvalité på foder. Ett bra foder är en förutsättning för att hästen ska hålla ett bra hull men även för att hästen ska vara blank i sin päls. Det finns bra kraftfoder och tillskott på marknaden men var noga med rätt grovfoder. Det finns bra litteratur i ämnet och det är en god idé att vara påläst.

Handler & Junior Handler

Ska du ställa ut din häst eller ponny? Svårt att veta vad man ska ha på sig?

Här har vi samlat lite tips om din klädsel som handler.

Läs mer

Hovar till Tävling & Utställning

Vi har gjort en film där vi visar några smarta knep om hur man får hästens hovar riktigt rena och blanka. Hovarna håller sig dessutom snygga hela tävlingshelgen.

I den här filmen har vi använt oss av NAF Paint it Clear och våra smart hovsvampar.

Klicka här för att komma till filmen.

Putsa som proffsen

Här visar vi hur man putsar sina ridstövlar för att dom ska bli spegelblanka, smutsavstötande och dessutom förlänga deras livslängd.

Inget mer läderfett på stövlarna utan riktigt skokräm för bästa resultat.

Klicka här för att se filmen.